Mask
024 - 202 2260
info@gonepestcontrol.nl
+31242040220

Bakkerij de Knollentuin verlost van muizenprobleem

Knollentuin Banner Brood
Bakkerij de Knollentuin in Nijmegen had al 3 jaar een muizenprobleem. Ze werkten samen met een grote bestrijder die de overlast niet onder controle kreeg. Daarom ging de bakkerij op zoek naar een lokaal, kleinschalig bedrijf dat hen écht kon helpen. Bas Loeffen (mede-eigenaar) nam die taak op zich en vond GONE.

Muizen in de bakkerij van de Knollentuin, dat gaf overlast en zorgde voor frustratie. Bas vertelt: “We kwamen iedere dag uitwerpselen en buiksmeer tegen en moesten dit opruimen en schoonmaken. Ook waren we bang dat klanten een muis in de winkel zouden zien.” Het werd dus tijd voor een andere bestrijder. Via de website benaderde Bas GONE en maakte een afspraak met Travis.

Passie en betrokkenheid

Bas zocht speciaal naar een bedrijf uit de regio. Hij legt uit: “Ik vind het prettig om een vast aanspreekpunt te hebben. En een duurzame relatie op te bouwen met een bedrijf dat betrokken is. Travis straalde uit dat hij ons echt ging helpen. En gaf me tijdens het eerste gesprek een goed gevoel, dat is voor mij belangrijk. Zijn passie en betrokkenheid gaven mij vertrouwen in een goed resultaat.”

Grondige aanpak

Na de eerste afspraak ging Travis zo snel mogelijk aan de slag. En nam Bas mee in het plan. Bas: “Ik keek eerst wat vreemd op omdat hij vallen plaatste zonder dat die op scherp stonden. Dat bleek bedoeld te zijn om de muizen vertrouwd te maken met de vallen. En dat werkte. Verder plaatste Travis camera’s om de muizen in de gaten te houden. In de eerste periode kwam hij wekelijks langs om te inspecteren. Toen de plaag na een paar weken onder controle was, was dit niet meer nodig. En kon de frequentie omlaag.”

Risicofactor: oud pand

De Knollentuin zit in een oud pand. Ideaal voor muizen. Bas legt uit: “Er zijn overal gaten waar muizen doorheen kunnen. Dat maakt het lastig om ze te bestrijden. Daarom deed Travis veel aan bouwkundige wering. Zodat de muizen een stuk minder vrijheid hebben. We kunnen nooit helemaal voorkomen dat er muizen binnenkomen. Dus is het belangrijk om dit goed in de gaten te houden.”

Mooi resultaat

Is Bas tevreden met het resultaat? “We zijn er heel blij mee. De overlast is onder controle en Travis houdt een vinger aan de pols. We hebben in GONE een betrokken en effectieve bestrijder gevonden en blijven in de toekomst graag met Travis samenwerken.”

De Knollentuin verkoopt en bakt sinds 1974 ambachtelijk brood en banket, 100% biologisch en vegetarisch. Hun focus: goede, lekkere producten maken met aandacht voor mens, dier en milieu. Dit doen zij voor particulieren, restaurants, cafés en cateraars in Nijmegen en omgeving.

De Knollentuin verkoopt en bakt sinds 1974 ambachtelijk brood en banket, 100% biologisch en vegetarisch. Hun focus: goede, lekkere producten maken met aandacht voor mens, dier en milieu. Dit doen zij voor particulieren, restaurants, cafés en cateraars in Nijmegen en omgeving.