Mask
024 - 202 2260
info@gonepestcontrol.nl
+31242040220

All day café Holt: na verbouwing en wering plaagdiervrij

Holt Scaled E1661517287930
Joël Nunes Xavier de Medeiros is een bekende naam in de Nijmeegse horeca, hij was jarenlang een van de gezichten van de café de Opera. Nu is hij mede-eigenaar van het begin dit jaar geopende Holt. Café de Opera en Holt huizen beide in een oud pand, in het centrum van Nijmegen. Volop risico op ongedierte (muizen) dus, en daarom zocht Joël contact met GONE.

Eerste kennismaking

Bij Café de Opera had Joël geen goede ervaring met bestrijdingsbedrijven. Hij vertelt: “We hebben met drie partijen samengewerkt en ik zag bij geen van allen echt resultaat, de communicatie was onvoldoende en de technici dachten niet mee. Ik zag de bus van GONE regelmatig rijden, en ik dacht: laat ik eens contact met hen opnemen. Zo is onze samenwerking begonnen.” 

Mooie resultaten bij Café de Opera

GONE pest control behaalde wél goede resultaten en kreeg de muizenoverlast beter onder controle. En dat terwijl we nog niet eens alles uit onze samenwerking konden halen omdat wij het pand huurden. Dus toen ik samen met twee anderen Holt startte in een eigen pand, namen we vanaf het begin GONE in de arm.”

Plan: bestrijding en wering

Het pand waarin Holt zich zou vestigen, moest eerst grondig verbouwd worden. Ook was er enorme overlast van muizen. Samen met GONE maakte Joël een plan om de muizen te bestrijden én tijdens de verbouwing het pand direct ongedierteproof te maken door bouwkundige wering.

Bouwkundige maatregelen

Tijdens de verbouwing kwam GONE regelmatig langs. Joël legt uit: “Iedere keer als wij een onderdeel hadden gesloopt, inspecteerde GONE de vrijgekomen ruimte. Zij adviseerden ons dan bijvoorbeeld hoe wij naden en kieren konden afdichten en welke materialen we daarvoor moesten inzetten om het risico op ongedierte te beperken. Door deze werkwijze konden we de ongediertepreventie in één keer goed aanpakken. En dat is wat wij voor ogen hadden, want wat ons betreft is voorkomen beter dan genezen.”

Digitale plaagdierbeheersing voor 24/7 monitoring

Toen de muizen eenmaal weg waren en het pand beter beschermd was tegen ongedierte, koos Holt voor permanent monitoring via een digitaal systeem. Om zeker te weten dat ze inderdaad geen muizen over de vloer hadden. Joël vertelt waarom zij voor een permanent ongedierte monitoringsysteem kozen.

“Vanuit hygiënisch oogpunt en vanwege de voedselveiligheid willen we 24/7 zicht hebben op ongedierte. Dat kan niet met periodieke inspecties alleen, want hoe weet je wat er tussentijds gebeurt? Daarom kozen we voor een digitaal systeem dat werkt via internet, dat beweging van muizen 24/7 signaleert en direct een melding geeft." 

Zorgvuldige rapportage

Aanvullend op het digitale ongediertebestrijding systeem controleert GONE regelmatig wat de status van het pand is: zijn er hygiënische of bouwkundige risico’s, en wat kun je daaraan doen? Over de rapportage van deze controles is Joël zeer te spreken. “We ontvangen altijd een nauwkeurige rapportage met daarbij aandachtspunten waaraan we kunnen werken. Ik heb veel opgestoken van de adviezen van GONE, ik begrijp nu veel beter hoe muizen denken en daardoor kunnen wij daarop goed anticiperen.”

GONE denkt mee

Mensen die genieten van hun koffie, lunch of biertje zien niet graag dat er aan plaagdierpreventie wordt gewerkt. Dat geeft een negatieve associatie, terwijl het juist een goed teken is dat er wordt gemonitord. Daarop heeft GONE de aanpak van de bezoeken aangepast. Joël: “GONE begreep de kwestie en parkeert daarom de bus niet direct voor de deur en komt langs vóór de eerste klanten er zijn.”

100% ongediertevrij

Inmiddels is de verbouwing afgerond en is het pand 100% ongediertevrij, het 24/7 ongedierte monitoringsysteem heeft nog geen enkele melding gegeven. En dat is te danken aan de goede samenwerking tussen Holt en GONE. Joël vertelt: “Doordat we vanaf het begin, al tijdens de verbouwing, nauw contact hadden en de wering grondig hebben aangepakt, is ons pand nu beschermd tegen ongedierte en hebben wij geen last meer.”

Holt is geen echte koffietent, typische lunchroom, alledaagse ijssalon, of traditionele bruine kroeg. Maar een beetje van alles. Twee broers met Portugees bloed, een chef-kok die dol is op la France en een ambitieuze, charismatische achterhoeker vormen samen het recept voor all day café Holt.

Holt is geen echte koffietent, typische lunchroom, alledaagse ijssalon, of traditionele bruine kroeg. Maar een beetje van alles. Twee broers met Portugees bloed, een chef-kok die dol is op la France en een ambitieuze, charismatische achterhoeker vormen samen het recept voor all day café Holt.