Mask
024 - 202 2260
info@gonepestcontrol.nl
+31242040220

Bakkerij Tom van Otterloo: focus op wering

DESARC Tomotterloo 1
Bakkerij Tom van Otterloo was al langere tijden niet tevreden met de bestrijdingsbedrijven waarmee hij samenwerkte. Hun werkwijze en formaat paste niet bij de filosofie van zijn lokaal gewortelde onderneming. En het muizenprobleem dat hij had, was nooit helemaal onder controle. Eind 2019 kwam hij in contact met Travis en vond in GONE Pest control wél de ‘klik’ waarnaar hij op zoek was.

Aanvankelijk werkte Bakkerij Tom van Otterloo samen met een lokale bestrijder, dat ging heel goed. Helaas verkocht hij zijn onderneming aan een grotere bestrijdingsorganisatie, die later weer werd overgenomen door een nog grotere speler. Dat ging ten koste van de dienstverlening en de samenwerking. Tom vertelt:

“We kenden het bedrijf niet goed, we zagen steeds andere gezichten, de werkwijze was erg onpersoonlijk en ik bleef zitten met een muizenprobleem.” Een lokale ondernemer met passie voor zijn vak, dat zocht Tom. Hij stapte over naar GONE, om de muizenoverlast te minimaliseren.

Nieuwe start: lokaal, vakkennis en realistische plannen

“Als het om de hoek kan, kiezen we daarvoor.” Dat is hoe Bakkerij Tom van Otterloo het liefst werkt. Zo had GONE direct een streepje voor. Tom legt uit:

“Ik heb graag een gezicht bij een bedrijf, ik wil weten wie de eigenaar is. Dat werkt een stuk prettiger samen. En samenwerking is één van de pijlers van mijn onderneming. Daarnaast liet Travis zien dat hij volop vakkennis heeft én gaf hij mij een realistische schets van de verwachte resultaten.”

Plan van aanpak

GONE startte met een plan van aanpak. Tom licht toe: “In twee van de drie bakkerijen – in De Steeg en Arnhem – had ik last van muizen. Het zijn oude panden, daar komt dat probleem vaak voor. Ik liet Travis de situatie zien en daarna ging hij op zoek naar de oorzaken van het muizenprobleem. Vervolgens maakte hij een plan en een voorstel. Hierbij vertelde hij heel duidelijk wat GONE ging doen én wat mijn taak was.”

Muizen bestrijding en wering

Daarna was het zaak om het ongedierte te bestrijden en het pand af te schermen voor muizen, met bouwkundige wering. Tom legt uit hoe dat verliep:

“GONE kwam de eerste maand iedere week langs, om gericht mogelijke schuilplaatsen van de muizen én strategisch geplaatste vallen te controleren. Tegelijk dichtten ze de toegangsmogelijkheden voor muizen, door bouwkundige wering. Denk aan:

  • openingen onder deuren goed sluitend maken door het aanbrengen van speciale anti-knaag deurstrips
  • dichtmaken van naden, kieren, gaten en doorvoeropeningen met speciale ondoordringbare kit
  • aftimmeren van grote gaten en doorvoeropeningen in de muren van de kelders

Een deel van de wering deden we zelf, maar GONE was hierin leidend.”

Voor (voorbeeld 1)

Voor (voorbeeld 1)

Na (voorbeeld 1)

Na (voorbeeld 1)

Voor (voorbeeld 2)

Voor (voorbeeld 2)

Na (voorbeeld 2)

Na (voorbeeld 2)

Hygiënische maatregelen

Bakkerij Tom van Otterloo ging ook aan de slag met hygiënische maatregelen die GONE voor hen opstelde. Tom geeft een voorbeeld:

“Wij veegden de winkels altijd, maar het blijkt beter te zijn om te stofzuigen. Dan weet je zeker dat er geen voedsel voor muizen achterblijft. In de winkel in Arnhem aten muizen ’s nachts door het plastic van verpakte producten heen. Om hen ook die voedselbron te ontnemen, haalden we op advies na sluitingstijd alles weg en borgen we het op in stevige plastic bakken.” Door samen de schouders eronder te zetten, zijn onze producten nu 100% veilig.”

Resultaat: minimale muizenoverlast

Die combinatie van bestrijding, hygiënemaatregelen en bouwkundige wering sloeg aan. De muizenoverlast is flink geminimaliseerd, precies zoals Travis van tevoren beloofd had. Tom vertelt:

“Dat is iets wat mij erg aanspreekt, een man een man, een woord een woord. En door de goede samenwerking zijn we nu in de preventiefase. GONE komt periodiek langs om de vallen en wering te checken, en als het nodig is direct kleine reparaties uit te voeren. En als Travis of een collega iets opvalt, deelt hij dit direct met mij. Op deze manier houden we een vinger aan de pols.”

Handige bouwkundige tips

Ook bij een recente verbouwing dacht GONE mee, vertelt Tom. “We kregen bijvoorbeeld de tip om geen hoekige plinten te gebruiken maar ronde, zodat muizen niet omhoog kunnen klimmen. Ook kozen we op hun advies voor gladde gipsplaten en verfden de andere gipsplaten met hoogglansverf, om de bewegingsvrijheid van muizen te beperken. Zo voorkomen we tegelijkertijd dat muizen sporen achterlaten op de muren. En dat houdt de uitstraling van de winkel netjes en verzorgd.”

Bakkerij Tom van Otterloo is een ambachtelijk bedrijf dat vol passie via drie eigen winkels én online smaakvol authentiek brood en aanverwante producten verkoopt. Duurzaam, lekker en betaalbaar, met focus op lokale betrokkenheid.

Bakkerij Tom van Otterloo is een ambachtelijk bedrijf dat vol passie via drie eigen winkels én online smaakvol authentiek brood en aanverwante producten verkoopt. Duurzaam, lekker en betaalbaar, met focus op lokale betrokkenheid.