Mask
024 - 202 2260
info@gonepestcontrol.nl
+31242040220

Alliance Healthcare: goede samenwerking voor effectieve ongediertepreventie

DV 3294 Min
Alliance Healthcare Nederland is een toonaangevende distributeur en groothandel in de farmaceutische industrie. De organisatie levert farmaceutische- en zelfzorgproducten in 11 landen aan meer dan 110.000 apotheken, artsen, gezondheidscentra en ziekenhuizen. In de Nederlandse organisatie werken circa 1900 medewerkers. Recentelijk heeft Alliance Healthcare voor hun bedrijfsonderdeel Alloga een nieuw en volledig duurzaam distributiecentrum, van 60.000 m2 (13 voetbalvelden) met zo’n 100.000 palletlocaties, in Veghel in gebruik genomen. Het bedrijf bouwt op dezelfde locatie momenteel een tweede distributiecentrum van nog eens 13.000 m2 groot. Dit distributiecentrum wordt in het voorjaar van 2024 geopend.

Snelle feiten

  • Oplossing - Ongediertebestrijding, plaagdiermanagement en bouwkundige wering volgens IPM aanpak
  • Branche - Farmaceutische distributie en dienstverlening
  • Bedrijfsgrootte - 1900 medewerkers

De kwaliteit van onze dienstverlening hangt nauw samen met onze focus op gezondheid en hygiëne. Daarvoor is plaagdiermanagement een belangrijk onderdeel. Daarom werkt de organisatie sinds 2022 samen met GONE pest control. We spraken hierover met Arnaud Septer, apotheker en workstream lead compliance bij Alliance Healthcare.

Niet alleen vanuit wetgeving

Het opslaan en transporteren van medicatie staat onder streng toezicht van zowel overheidsinstanties als strenge regelgeving en eisen van de diverse producenten. Alliance Healthcare moet geregeld meewerken aan audits, waarbij de maatregelen op het vlak van ongediertebestrijding altijd getoetst worden. Arnaud Septer vertelt: "Ongediertebestrijding is daarbij van groot belang. Een schone werkomgeving is namelijk belangrijk voor onze medewerkers, maar ook klanten moeten ervan op aan kunnen dat we medicijnen opslaan in een schone omgeving. Met GONE pest control hebben we hier een goede partner gevonden die ons helpt om deze kwaliteit te kunnen garanderen."

“Schakel je plaagdierbeheerser zo vroeg mogelijk in.”

Een nieuw distributiecentrum

In 2022 heeft Alliance Healthcare hun nieuwe distributiecentrum van 60.000 m2 in gebruik genomen. Het pand bevat 66 docks, specialistische opslagruimtes, een cleanroom en diverse verpakkingslijnen. De organisatie heeft GONE pest control ingeschakeld na de tekenfase van het nieuwe distributiecentrum.

“Samen met GONE hebben we op detailniveau bekeken wat we kunnen doen met bouwkundige wering. Zo hebben we diverse doorvoeropeningen afgedicht met anti-knaagmateriaal, zodat ongedierte minder makkelijk binnenkomt,” aldus Arnaud. De organisatie is inmiddels bezig met de bouw van een tweede distributiecentrum en heeft besloten om GONE pest control opnieuw in te schakelen. “Deze keer betrekken we GONE zo vroeg mogelijk, zodat we de systemen van het pand op tijd kunnen aanpassen.”

Een fijne, persoonlijke aanpak

Alliance Healthcare waardeert de persoonlijke aanpak van GONE en hun betrokkenheid bij het vinden van oplossingen voor problemen. Een van de unieke services die GONE biedt, is dat zij niet alleen ongedierte bestrijden, maar ook proactief bouwkundige wering uitvoert om te voorkomen dat ongedierte binnenkomt. Zo legt Arnaud uit: “Als zij problemen zien tijdens een periodieke controle, lossen ze dat meteen op. Zaagsel in de meterkast? Dat wordt direct opgeruimd en de buis afgedicht die het probleem veroorzaakte. Dat bespaart ons tijd, gedoe en het draagt bij aan onze kwaliteit.”

"Wat ons erg aanspreekt, is dat zij veel meer meedenken dan andere ongediertebestrijders."

Duidelijke inzichten door het digitale logboek

Alliance Healthcare maakt gebruik van het digitale logboek van GONE. Daarmee hebben ze een actueel inzicht in de laatste stand van zaken en kunnen ze aanbevelingen, inclusief foto’s bekijken. Arnaud licht toe: “Ook het GONE sense systeem is gekoppeld aan ons logboek. Daarmee ontvangen we direct signalen van ongedierte activiteit op de plattegrond van ons warehouse.” Arnaud is daar erg over te spreken: “De portal is heel overzichtelijk en beter dan bij andere bedrijven. Het laat precies zien waar alle vallen zijn en wanneer ze voor het laatst zijn gecontroleerd. We weten daarmee precies op welke plek ongedierte gevangen of gedetecteerd is”.

Het logboek bevat ook een lijst van medewerkers met hun certificaten en wat ze hebben gecontroleerd. Dit biedt de klanten van Alliance Healthcare een volledig overzicht van de acties op het gebied van pest control. Arnaud vertelt: "Dit is met name belangrijk voor ons, omdat we gemiddeld 1x per 2 à 3 weken een audit krijgen van een van onze 40 internationale klanten over ons plaagdiermanagement. Het digitale logboek van GONE pest control is heel overzichtelijk, met een plattegrond met kleurtjes. We krijgen zelfs complimenten van onze klanten."

Kijk verder dan de bekende namen

Welk advies geef je aan bedrijven die een nieuw warehouse willen inrichten? Arnaud benadrukt: “Het is essentieel om verder te kijken dan de bekende namen en te zoeken naar andere partijen die je misschien beter kunnen helpen, zelfs als je ze niet zo goed kent. Op die manier zijn wij bij GONE pest control uitgekomen.” Hij heeft nog een andere tip: “Het is daarnaast van belang om zo vroeg mogelijk te beginnen met het inschakelen van ongediertepreventie, zodat je de systemen van je pand op tijd kunt aanpassen. Bij ons huidige pand hadden we bijvoorbeeld stalen H-balken 10 cm van de muur af staan, wat een ideale verstopplek voor ongedierte is. Als we dit hadden geweten, dan hadden we samen met GONE en de ontwikkelaar kunnen kijken naar een preventieve oplossing.’’

“Voorkomen is beter dan genezen. GONE pest control voorkomt problemen en als er toch iets genezen moet worden dan komt Alliance Healthcare in actie!”