Mask
024 - 202 2260
info@gonepestcontrol.nl
+31242040220

DS Smith : food safe productie van verpakkingen

0A632a2cc8b1ea8284cc0a1c2739ab1d (1)
DS Smith is een toonaangevend internationaal verpakkingsbedrijf. Het ontwerpt, produceert en levert golfkartonnen verpakkingen aan een groot aantal industrieën, waaronder de voedselverwerkende industrie. Door deze verscheidenheid aan klanten moet het productieproces aan strenge gecertificeerde richtlijnen voldoen zoals bijvoorbeeld ISO 9001, GMP, OHSAS 18001, BRC, FSC, …

Compliance coördinator Michel Selbach is het aanspreekpunt in Eerbeek en tevens verantwoordelijk voor plaagdierbeheersing. Hij vertelt over zijn samenwerking met GONE en deelt zijn ervaringen met het permanent monitoren van plaagdier activiteit op afstand.

Michel vertelt :“Door de aard van ons product en onze werkwijzen zijn we een bedrijf met weinig last van plaagdieren. De keerzijde van de medaille is dat je daarmee automatisch het risico loopt dat de focus van de ongediertebestrijder iets minder scherp is, terwijl dit in het kader van voedselveiligheid extreem belangrijk is. Daarom gingen we op zoek naar een moderne en proactieve  partner die 24/7 plaagdier monitoring en snelle automatische opvolging kon garanderen.”

Betere opvolging met continue ongedierte monitoring

En juist deze permanente monitoring en automatisch opvolging was voor DS Smith de belangrijkste reden om voor GONE te kiezen. Michel legt uit: “Voorheen lag de focus en opvolging op de momenten van de periodieke inspecties. Fysieke inspecties vinden nog steeds plaats, maar met permanente monitoring weten we precies wat er tussen de fysieke inspecties gebeurt omdat we 24/7 realtime inzicht hebben. Dit vergroot inzicht en versnelt de opvolging. De voedselveiligheid is daardoor een stuk beter geborgd.”

Kostenbesparing: efficiënte inspectiemomenten en koppeling met online logboek

Daarnaast is het efficiënter én kostenbesparend, beschrijft Michel. “Doordat we op afstand plaagdieren kunnen monitoren, kan GONE gericht in actie komen als dat nodig is. Onze vorige bestrijder deed 12 keer per jaar een grote inspectie ronde. Door het permanent monitoringsysteem hebben we dat teruggebracht naar 4 keer per jaar, zonder dat dit risico’s geeft. We hebben dus een groot deel van de arbeidsuren kunnen wegstrepen door een automatiseringsslag. Een mooie kostenbesparing! Zo’n moderne, efficiënte werkwijze was precies wat ik zocht.”

Ook werd de rapportage, benodigd voor de verschillende certificeringstrajecten, een stuk eenvoudiger door permanent pest monitoring. Michel legt uit: “De communicerende muizen- en rattenvallen zijn digitaal gekoppeld aan het online logboek. Daardoor heb ik direct alle informatie bij de hand tijdens een audit. Hierdoor kan ik mijn tijd anders inzetten, bijvoorbeeld om na te denken over het verhogen van kwaliteit en veiligheid.”

Communicatief sterke vakmensen

Michel is erg tevreden over de samenwerking. Hij vertelt: “GONE is uitstekend bereikbaar en geeft altijd heldere antwoorden op mijn vragen. De technici zijn ervaren en hebben veel vakkennis. Ze nemen mij mee in de acties die ze uitvoeren en kunnen zelfstandig aan de slag. Zo heb ik mijn handen vrij om me te focussen op mijn eigen werk.”

Positieve ervaring

De overstap naar een andere bestrijder kan een lastige beslissing zijn. Maar Michel is blij met zijn keuze. “De service is beter, we vangen meer af, de communicatie is 100% verbeterd en we zijn veel meer in control over de voedselveiligheid.”

Over DS Smith

DS Smith is een toonaangevend internationaal verpakkingsbedrijf en als onderdeel van de FTSE 100 richt het zich op het creëren van innovatieve, duurzame verpakkingsoplossingen in 34 landen met 30.000 werknemers. In het financiële boekjaar 2019/20 produceerde het meer dan 17 miljard dozen en als Europa’s grootste karton- en papierrecycler verwerkte het concern 6 miljoen ton papier per jaar, waardoor het een netto positieve recycler is. DS Smith is een van de slechts 16 strategische partners van de Ellen MacArthur Foundation – dé erkende wereldwijde autoriteit op het gebied van circulaire economie.