Mask
024 - 202 2260
info@gonepestcontrol.nl
+31242040220

Houtworm bestrijden

Duurzame aanpak van houtworm

Zie je gaatjes in de houten constructie van je zolder? Of heb je schade aan je houten kapconstructie, draagconstructie of vloeren? Houtworm veroorzaakt deze schade: de larve eet zich een weg door het hout en komt buiten als kever. Deze schade heeft grote gevolgen. Je huis of pand daalt in waarde én de houtworm zorgt voor instortingsgevaar. Alleen een gerichte en grondige bestrijding lost je houtwormprobleem op.

GONE heeft veel ervaring met verschillende methoden van houtwormbestrijding, op diverse locaties. We bestrijden dit ongedierte voor particulieren en bedrijven. Grondig, duurzaam en met oog voor jouw situatie.

Lees meer over onze aanpak.

Houtworm herkennen

Als je gaatjes vindt in het hout wil dat niet perse zeggen of je last hebt van een actieve houtwormbesmetting. Soms kunnen de gaatjes er al jaren zitten, maar is er geen houtworm meer aanwezig. Hoe weet je nou of je last hebt van een actieve houtwormplaag?

Houtwormsoorten

Houtworm is de verzamelnaam voor verschillende in hout levende insectenlarven, zoals de huisboktorgewone houtwormkeverspinthoutkever en grote houtwormkever (bonte knaagkever). Deze houtaantastende insecten vormen een ernstige bedreiging voor het houtwerk in huizen, monumentale panden, boerderijen, schuren en bedrijfsgebouwen.

Wanneer deze insecten zich in de larvefase van hun leven bevinden, boren ze gangen in het hout. Daarmee beschadigen ze houtconstructies, vloeren en andere houten objecten en voorwerpen. Na verloop van tijd wordt het hout zwakker door de gaatjes. Uiteindelijk leidt dat tot instortingsgevaar en onbewoonbaarverklaring van het gebouw. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

Spinthoutkever

Spinthoutkever

Bonte knaagkever

Bonte knaagkever

Huisboktor

Huisboktor

Gewone houtwormkever

Gewone houtwormkever

Zo herken je houtworm

De eerste stap is dus om houtworm te herkennen. Als er levende larven in het hout zitten, tref je hoopjes boorstof aan bij de gaatjes in het hout. Je kunt zwart papier onder de gaatjes leggen. Zo kun je beter het boormeel zien. Heb je last van boktorren? Dan zie je vaak alleen de ovale uitvliegopening van 6 tot 9 mm breed als de schade al is aangericht.

Larve van houtaantastende insecten kunnen jarenlang verborgen blijven voordat een besmetting zichtbaar wordt. Soms komt het zelfs voor dat het hout al besmet is bij aankoop. Het is dus belangrijk om snel actie te ondernemen, zodra je denkt dat je last hebt van houtworm.

Voordelen van onze houtwormbestrijding

Het grootste voordeel van impregneren: het verduurzaamt direct je hout en voorkomt dat er ooit weer een houtwormprobleem ontstaat. Na de bestrijding ontvang je een garantiecertificaat waarmee je aantoont dat je huis houtwormvrij is. Het voordeel van onze bestrijdingsmethoden voor houtworm is dat je al vanaf twee uur na de bestrijding de ruimte weer kunt betreden.

Meer informatie? Ik help je graag

Travis Jones