Mask
024 - 202 2260
info@gonepestcontrol.nl
+31242040220

De volgende stap in ongedierte­bestrijding

Foto Blog Nieuwe Technologie Min

Efficiënter werken met digitale ongediertebestrijding

Plaagdierbeheersing gaat zich steeds meer ontwikkelen van periodiek ‘doosjes lopen’ naar digitale efficiënte monitoringsystemen met strategische inspectiemomenten en meer aandacht voor een duurzame aanpak. Want zo voldoe je aan de nieuwste wetgeving, loopt het aantal inspectiemomenten terug én bespaar je kosten. Lees meer over slimme ongediertebestrijding.

De meeste ongediertebestrijdingssystemen die ik bij klanten tegenkom, zijn nog gebaseerd op vaste inspectiemomenten in combinatie met lokmiddelen.

Gemiddeld acht keer per jaar worden de lokdoosjes en vallen die zijn neergezet gecontroleerd. Dit systeem is ooit bedacht omdat acht inspecties de ideale frequentie is: dit sluit aan bij de leefwijze van muizen en ratten en zou daarom voldoende zijn om deze plaagdieren te monitoren en bestrijden.

Tegenwoordig mag je geen gif laten staan ter preventie. Dus worden non-tox middelen ingezet. Het nadeel daarvan is dat je kunt zien dat muizen of ratten ervan gegeten hebben, maar je weet niet waar ze vervolgens gebleven zijn én de plaagdieren zijn niet dood. Hoeveel zin heeft het om met zo’n systeem maar acht keer per jaar te controleren? Daarom rijst de vraag: is dit nog wel de beste methode?

Voordelen van digitale plaagdierbeheersing

Het alternatief is een moderne aanpak: laat een digitaal ongediertebestrijding systeem inregelen waarbij bijvoorbeeld slimme knaagdier vallen of bewegingscamera’s direct een signaal via internet afgeven als er een muis of rat gesignaleerd is. Zo kun je 24/7 ongedierte in de gaten houden en direct reageren als dat nodig is.

De voordelen:

  • De inspectiefrequentie kan gehalveerd worden

In plaats van alle doosjes aflopen kunnen we met digitale plaagdierbeheersing direct in actie komen als er last is en plagen voorkomen.

  • Meer tijd over voor duurzame wering

De tijd die je anders kwijt bent aan arbeidsintensieve controles van lokdoosjes, kunnen we nu benutten om nauwkeurig risico’s in kaart te brengen en bijvoorbeeld met bouwkundige wering aan de slag te gaan. Zo ben je meer in control over je plaagdiermanagement.

  • Ruimte voor gedetailleerde rapportage

Minder inspecties en gerichter werken betekent: meer ruimte voor diepgang. De tijd die we hebben, kunnen we benutten door grondig te inspecteren en met onze bevindingen een gedetailleerde rapportage te maken. En dit met de klant te bespreken.

  • Budget slim inzetten

Je bespaart op de kosten van arbeidsintensieve inspecties en zet het budget dat je hebt in wanneer het echt nodig is. Voor duurzame oplossingen.

  • De aanpak is volledig gifvrij

Zo voldoe je aan de nieuwste wetgeving én verminder je de impact op het milieu.

Digitaal systeem implementeren

GONE pest control heeft de expertise en ervaring om zo’n modern digitaal systeem met 24/7 monitoring succesvol te implementeren. We werken met een betaalbaar systeem dat voortdurende monitoring van plaagdieren voor iedere onderneming toegankelijk maakt. Voor kleine (horeca) ondernemers én grote voedingsmiddelenbedrijven.